Guvernul pregătește deja o rectificare a bugetului pe 2024 abia adoptat (surse)

Bugetul pe 2024 a fost adoptat și deja apar alte modificări, din mers. O ordonanță a Guvernului de modificare a majorărilor prevăzute pentru anul viitor va fi emisă în scurt timp, susțin surse guvernamentale.

Mai exact, anumite sectoare nu mai primesc majorări în 2024 față de cele stabilite deja, adică salariile nu se mai indexează o dată cu inflația sau nu se cresc cu 5% ca la ceilalți bugetari, potrivit unor surse citate de stirileprotv.ro.

Astfel, Educația nu poate primi 5% peste majorarea inițială de 20% pentru salariile profesorilor, prevăzută deja în buget, Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu mai primește 5% pentru că există deja o majorare a salariilor, decisă în parlament, iar aceeași situație se regăsește și la ANAF, arată sursele citate.

Măririle salariilor pentru profesori rămân astfel la nivelul de 20% iar cheltuielile vor fi înghețate în toate instituțiile publice, unde salariile nu mai pot fi crescute, în lipsa unei reorganizări.

ANAF are o țintă specială în a recupera prejudiciile din evaziune fiscală, pentru că de 30 de ani, media este de 7%, în această situație.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878