Ar fi trebuit să se soluţioneze în primul deceniu

Ce spune Alina Gorghiu despre Dosarul Revoluţiei: Ar fi trebuit să se soluţioneze în primul deceniu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a ferit, vineri seară, să îşi exprime părerea pe tema Dosarului Revoluţei, însă a subliniat că şi-ar fi dorit ca acest dosar să fie soluţionat în primul deceniu de la izbucnirea Revoluţiei. De asemenea, Gorghiu s-a referit şi la necesitatea unei legi a lustraţiei.

”Dosarul e în instanţă, este unul complex şi unul complicat, cu infirmări de soluţii, cu retrmiteri, cu comasări de dosare. Câte s-au putut întâmpla în acest dosar, sunt multe lucruri pe care eu ca cetăţean le înţeleg mai puţin, vă mărturisesc, ca om care şi-a dorit să vadă acest dosar finalizat de dragul fiecăruia dintre noi, de dragul societăţii, de dragul memoriei colective. Acest dosar ar fi trebuit să se soluţioneze în primul deceniu de la Revoluţie. Asta este opinia mea”, a declarat Alina Gorghiu, la TVR Info, vineri seară, după ce a fost întrebată despre Dosarul Revoluţiei care încă nu a fost soluţionat.

Alina Gorghiu a mai spus şi că România avea alt parcurs, dacă avea o lege a lustraţiei

”Era util pentru noi toţi şi sunt convinsă că România ar fi avut alt parcurs cum dealtfel cred că dacă aveam atunci când trebuie o lege a lustraţiei, destinul României era altul. Nu am avut nici una, nici alta în timp util şi cred că e un lucru dureros pentru cei care încă mai vorbim despre Revoluţie şi despre ce s-a întâmplat atunci. Ca un făcut, chiar ieri, în şedinţa de Guvern s-a oferit statut de utilitate publică Asociaţiei 21 Decembrie, condusă de Doru Mărieş. Alte comentarii nu am, decât că, repet, eu ca om, ca persoană publică, nu ca ministru al Justiţiei, cred că trebuia să avem o soluţie în acest dosarîn primul deceniu de la Revoluţie”, a declarat Alina Gorghiu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878