Ministrul Justiției: ‘Drulă a preluat discursul lui Dragnea’

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Antena 3, că liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, a afectat independența justiției în momentul în care a spus că dosarul vaccinurilor este cel mai mare malpraxis judiciar.

„Secția de procurori a CSM a constatat un lucru la care ne așteptam cu toții: afectarea independenței procurorilor, și a hotărât să apere statutul colegilor lor din DNA. Eu vă mărturisesc că nu am mai auzit de foarte mult timp un asemenea discurs virulent, al unui lider de partid care se vrea pro-european, și vorbesc de Cătălin Drulă, USR, care acum crede că va câștiga puncte dacă preia discursul lui Dragnea din alte timpuri și se transformă în liderul cruciadei împotriva procurorilor anticorupție și împotriva DNA (…) Ancheta are un singur scop, aflarea adevărului, resping declarațiile din spațiul public al președintelui USR”, a declarat Gorghiu.

„E greu de înțeles cum cei care umblau cu anticorupția în mână acum sunt în totalitate împotriva unei anchete anticorupție”, a adăugat ministrul Justiției.

Atac la procuror

Liderul USR Cătălin Drulă a susţinut recent, într-o emisiune televizată, că ancheta DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID, în care sunt cercetaţi doi foşi miniştri USR ai Sănătăţii – Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă – este un ”malpraxis judiciar”.

”Nu se potriveşte nimic în această poveste. E cel mai mare malpraxis judiciar pe care l-am văzut de când sunt în politică. E un dosar… nu înţeleg de unde vine, despre unele dintre ele a scris şi presa. Înţeleg că dl procuror de acolo are convingeri antivacciniste”, a susţinut Drulă, la B1 Tv.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925