‘Inițiativele toxice privind autonomia ținutului secuiesc trebuie să fie respinse de urgență!’

UPDATE 20 decembrie, ora 20.55:

Printre inițiatori privind autonomia ținutului secuiesc se află și Zakariás Zoltán, deputat UDMR.

Știrea inițială:

Marcel Ciolacu: ‘Inițiativele toxice ale unor afiliați ai grupului UDMR trebuie să fie respinse de urgență!’

Premierul României a propus ca inițiativele care vizează autonomia Ținutului Sescuiesc să fie respinse.

„Am propus președintelui Camerei Deputaților să ia măsuri rapide astfel încât inițiativele toxice ale unor afiliați ai grupului UDMR să fie respinse de urgență la nivel legislativ.

Astfel de propuneri legislative izolate care vizează autonomia Ținutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au ce căuta într-un stat democratic.

Această discuție care apare odată la ceva timp nu își are rostul”, a spus Ciolacu.

„Deputatul József Kulcsár-Terza a fost ales în funcţia de delegat din partea CNS (n.r. – Consiliul Național Secuiesc) în Parlamentul României. Fostul politician al Partidului Civic Maghiar (PCM), care în prezent este preşedintele interimar al nou înfiinţatei Forţe Civice Maghiare (FCM), a ajuns în Camera Deputaţilor pe lista electorală a UDMR. Potrivit deciziei Adunării Delegaţilor CNS, în timpul mandatului său, sarcina acestuia este să prezinte obiectivele CNS în faţa legislativului român şi să înainteze proiecte de legi, cum ar fi statutul de autonomie elaborat de CNS. O altă sarcină a sa sunt interpelările adresate membrilor Guvernului României şi organizarea de evenimente în Parlamentul de la Bucureşti. Mandatul său coincide cu durata mandatului său parlamentar”, arată MTI, citat de Hirado.hu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925