‘Am votat pentru menținerea creșterii economice și susținerea unor categorii vulnerabile’

Chestorul Senatului, Ciprian Pandea: „Am votat pentru menținerea creșterii economice și susținerea unor categorii vulnerabile”

Parlamentul a adoptat bugetul de stat pentru anul 2024, cu 299 de voturi „pentru” și 82 de voturi „împotrivă”. De asemenea, a fost adoptat și bugetul asigurărilor sociale de stat, cu 294 de voturi „pentru” și 84 „împotrivă”.

Chestorul Senatului, Ciprian Pandea spune că bugetul pentru anul viitor este un buget echilibrat, în care creșterile de cheltuieli sociale sunt compensate de creșterea investițiilor.

„Măsurile susținute de PNL sunt gândite să susțină economia, prin alocarea unui buget record pentru investiții, de 7,3% din PIB. Avem nevoie de dezvoltarea comunităților locale într-un ritm accentuat și acest lucru va fi posibil prin continuarea programelor Anghel Saligny și CNI. De asemenea, bugetul oferă instrumente prin care se stimulează creșterea absorției fondurilor europene de coeziune și a celor din PNRR “.

Senatorul liberal mai spune că evaziunea fiscală este un flagel care afectează deopotrivă statul și mediul de afaceri și ea trebuie prevenită și pedepsită mai aspru. „Am crescut pedepsele pentru evaziune și vom introduce o serie de metode moderne de urmărire a traseului banilor și a mărfurilor, astfel încât anul viitor, prin aceste măsuri de combatere a evaziunii fiscale, vor intra în visteria statului aproximativ 10 miliarde lei“, declară chestorul Senatului, Ciprian Pandea.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4878