‘Este mincinos și fără viziune’ / Protest în Parlament

Bugetul pentru anul 2024 este un buget total nerealist, un buget mincinos, fără viziune și care nu asigură o dezvoltare a României, spune senatorul USR Anca Dragu.

„Bugetul pentru anul 2024 este un buget total nerealist, un buget mincinos, fără viziune și care nu asigură o dezvoltare a României. Credeam că bugetul pentru 2023 a fost cel mai prost buget, pentru că ați început cu un deficit de 4,4 și terminați cu 6% din PIB. dar nu, cel pentru 2024 e cel mai nerealist buget”, spune senatorul USR Anca Dragu, la Parlament

Ea apreciază că Executivul a supraestimat veniturile și a subestimat cheltuielile. „În total, deficitul va ajunge la peste 7% din PIB”, adaugă Dragu.

Parlamentarii USR au protestat marți față de proiectul legii bugetului pe 2024 purtând în plenul legislativului cutii de cadou pe care scrie ”Taxe noi”. USR-iștii au stat pe holuri, apoi în sala de plen, iar când premierul Marcel Ciolacu a început să își citească discursul, politicienii opoziției au venit la tribună, în spatele acestuia.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482