Calculele lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei

Primarul Capitalei Nicușor Dan a afirmat marți, într-o întâlnire informală cu jurnaliștii, că are o „simpatie” pentru PNL, dar că își dorește totuși să candideze independent susținut de Alianța Dreapta Unită. Referitor la declarațiile lui Nicolae Ciucă din ultima vreme, primarul Capitalei a susținut că PNL a avut aceeași retorică și în anul 2020, și anume ca el să se înscrie în partid, și până la urmă liberalii au cedat, fiind susținut în alegerile locale.

Nicușor Dan nu mai stă pe gânduri și dă o explicație simplă: dacă ar accepta să se înscrie în PNL, ar pierde susținerea Alianței Dreptei Unite, pentru că USR, FD și PMP nu ar susține un candidat PNL la alegerile locale.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a discutat în ultima vreme cu primarul Capitalei, reiterând propunerea PNL ca acesta să se înscrie în PNL pentru a fi susținut la alegerile locale din 2024.

PNL vrea să aibă propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Generală și nu să susțină un candidat independent. Liberalii își fac calcule privind alegerile locale pe București, considerând că au șanse mari să câștige trei primării de sector, respectiv sectorul 6, sectorul 1 și sectorul 2.

La finalul lunii trecute, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat că Partidul Naţional Liberal nu va susţine o candidatură a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei dacă acesta alege să intre în cursa electorală ca independent.

„Dacă rămâne independent, PNL nu susţine această candidatură”, a spus liderul liberal.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482