Ar fi scos 100.000 de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi!

Europarlamentarul Vlad Gheorghe o demască pe senatoarea Diana Șoșoacă: Ar fi scos 100.000 de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi!

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe semnalează că senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă, abonată la Ambasada Rusiei la București, “ar fi scos 100 000 de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi”.

“Luați urma banilor! Conform informațiilor publice, senatoarea Diana Șoșoacă ar fi scos 100 000 de euro din conturile partidului SOS România într-o singură zi. Vă dați seama ce înseamnă asta? Este o sumă enormă, nu mai vorbim de implicațiile legale – sunt 5 miliarde lei vechi scoși deodată din bancă, dacă informația se confirmă.

Haideți să ne înțelegem, banii primiți de un partid, ORICE partid din România – fie ca finanțare conform legii, fie ca donații trebuie să fie complet justificabili în orice secundă și există reguli clare cum și pentru ce îi poți folosi. Trebuie să poată fi urmăriți, să nu ne trezim că finanțează Putin partide în România sau că avem politicieni care primesc donații de la organizații cu legături suspecte, chiar teroriste.

Iar legat de ceea ce poți face cu banii partidului… În niciun caz nu îi poți folosi în interes personal, tu, soțul sau soția, mătușa, vecinul. Să ne amintim că fostul trezorier de la PSD, Mircea Drăghici are o condamnare definitivă de cinci ani închisoare pentru delapidare – a folosit banii partidului ca să-și cumpere o vilă pentru el.

E foarte simplu să se convingă fiecare cetăţean interesat care este adevărul. Oricine poate depune o sesizare în care întreabă care e treaba cu banii ăștia: de unde au fost primiți, pentru ce au fost folosiți, dacă i-a cheltuit Șoșoacă «pe persoană fizică» sau ce s-a întâmplat cu ei. Întrebările trebuie adresate celor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Departamentul de Control al Finanțării Partidelor Politice și a Campaniilor Electorale, la adresa contact@finantarepartide.ro și registratura@roaep.ro. Ei au obligația să verifice și să declanșeze procedura legală care se va impune în urma cercetărilor”, spune Vlad Gheorghe într-o postare pe Facebook, potrivit podul.ro.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482