Nu ar trebui niciodată să accepte să fie tratată ca o țară de rang inferior

Cristian Popescu Piedone îi adresează o scrisoare deschisă ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, pe tema admiterii României în Spațiul Schengen și a discuțiilor privind condițiile în care Austria ar putea renunța la Veto-ul său în Cazul României. Piedone îi scrie ironic ministrului și îi cere să nu lase ca țara noastră să fie umilită și o eventuale intrare în Schengen să fie făcută cu fruntea sus:

”În atenția domnului ministru Cătălin Predoiu

Stimate domnule ministru,

Partidul Umanist Social Liberal a luat act cu un deosebit interes de explicațiile oferite de domnia voastră în ceea ce privește continuarea procesului de integrare a României în spațiul Schengen.

Atitudinea adoptată de dumneavoastră, într-un moment în care emoțiile erau la cote înalte, trebuie felicitată și dată drept exemplu pentru toți politicienii, care în permanență trebuie să fie atât bine pregătiți, cât și calmi în fața tuturor provocărilor, care să fie mereu abordate cu demnitate, onoare și curaj.

Apreciem faptul că ați lămurit chestiunea migranților, dar și faptul că nu există condiții suplimentare din partea Austriei, care să condiționeze intrarea României în Schengen.

De altfel, credem că Uniunea Europeană este rezultatul colaborării unor parteneri cu drepturi egale, în ciuda diferențelor și decalajelor care încă există între țările membre. România face în permanență eforturi pentru a reduce aceste decalaje și nu ar trebui niciodată să accepte să fie tratată ca o țară de rang inferior, mai ales în condițiile în care respectă integral cerințele oficiale ale Uniunii.

Cu respect și considerație,

Cristian Popescu Piedone”

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482