Afișe electorale anti-PNL, lipite de membri ai USR pe clădiri din Oradea. Poliția a dat amenzi

Agenții Poliției Locale Oradea au surprins trei grupuri a câte două persoane, care au lipit în mod ilegal afișe politice anti-PNL în mai multe zone din oraș. S-au aplicat amenzi totale în valoare de 18.000 de lei.

Potrivit Primăriei Oradea, persoanele au folosit o mașină a USR și două mașini ale unor entități private, respectiv o agenție imobiliară și un birou notarial. Autoturismele au fost identificate cu ajutorul camerelor video din oraș.

”Acțiunea s-a desfășurat în afara perioadei electorale, afișele fiind lipite în principal pe pereții blocurilor în zone precum Parcul Traian, Calea Aradului, B-dul Decebal.

content-image

Prin aceste fapte au fost încălcate prevederile HCL nr. 370/2020 privind Regulamentul de organizare și desfășurare a activității de publicitate, reclamă și afișaj în municipiul Oradea, nefiind respectat art. 29, alin. 3-5”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Pentru afișele ilegale amplasate au fost aplicate, 18 amenzi contravenționale, fiecare în valoare de câte 1.000 de lei (minimul prevăzut de actul normativ pentru această faptă).

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925