Acord la Guvern între premier și ONG-uri

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și ai companiilor care efectuează sponsorizări, în contextul modificărilor fiscale avute în vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizărilor, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

„În urma discuțiilor purtate și a clarificărilor aduse de fiecare dintre părți s-a convenit ca formularul D177 va rămâne în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declarației de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate”, a informat joi Guvernul.

„Un alt subiect clarificat în cadrul consultărilor de astăzi s-a referit la deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microîntreprinderi și de persoanele care realizează venituri extra salariale. Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanții Guvernului cu privire la modificarea regimului microîntreprinderilor, a fost agreat de comun acord faptul că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor”, se mai arată în comunicat.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3925